Webbläsare stöds inte.

Du använder en gammal webbläsare som vi inte längre stöder. Vänligen använd en modern webbläsare som Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox för den bästa webbplatsupplevelsen.

Sundsgårdens Folkhögskola, Helsingborg

Helhetslösning för en god köksmiljö

Sundsgården är beläget mellan Råå och Rydebäck. Platsen är något lantlig, men framför allt vacker med en vidsträckt Öresundsutsikt. Här finns folkhögskola, hotell och konferens. Skolan som är en av Sveriges största folkhögskolor startade 1938 och erbjuder utbildning för vuxna studerande som kommer från olika bakgrunder och har olika mål. Kurserna ska vara folkbildande och är öppna för alla. Hotell- och konferensanläggningen är ett miljömärkt val för små och stora möten för upp till 200 personer. Förutom god mat och dryck erbjuds olika utomhusaktiviteter som gym, schackspel och pingis. Eller varför inte ta ett dopp i sundet endast en kort promenad bort från anläggningen.

I takt med förändrade tider har Folkhögskolans kursutbud utvecklats, nya byggnader har tillkommit och andra försvunnit. Lokaler har anpassats och byggts om. Allt för fungera i samtiden. Den stora anläggningen har använts flitigt och behöver nu rustas upp. Detta innebär stambyte i byggnaden och renovering av hotellrum, restaurang och kök. Som helhetsleverantör till det nya köket förser vi Sundsgården med ACO Box Concept Gully, golvbrunnar och rännor samt 65 m syrafast avloppsrör. Målet är att skapa ett funktionellt och trivsamt kök med god hygien och lång livslängd. Utanför huvudbyggnaden behandlas fetthaltigt avloppsvatten av en stor fettavskiljare som är nedgrävd i marken.

Information:

Projekt: Sundsgårdens folkhögskola
Plats: Helsingborg
Entreprenadform: Totalentreprenad

Byggherre: Sundsgårdens folkhögskola
Entreprenör: Vallåkra VVS
Konsult: Erelko

Våra produkter:
ACO Box Concept Gully 2: 7 st
ACO Box Concept Gully 4
ACO Box Concept Gully 5
ACO Box Concept Gully 6
ACO Box Concept Gully 7: 8 st
ACO Golvränna 170x1500
ACO Golvränna 170x1300: 3 st
ACO Lipumax G 20/2000
ACO Prowell P
ACO Procurat T5-1
ACO Pipes: 65 m

Status: färdig 2017