Webbläsare stöds inte.

Du använder en gammal webbläsare som vi inte längre stöder. Vänligen använd en modern webbläsare som Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox för den bästa webbplatsupplevelsen.

Östermalms Saluhall, Stockholm

En tillfällig mat- och handelsplats

Sedan 1888 har Östermalms Saluhall sålt förstklassiga råvaror och mat från världens alla hörn. Den historiska byggnaden har blivit en institution i Stockholm. Dess ålder innebär att det nu finns ett upprustningsbehov. Nya myndighetskrav gällande miljö och säkerhet gör att tekniska installationer måste bytas ut. Saluhallens inredning behöver uppdateras för att skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda. Nya gångstråk, entréer och förändrad placering av restauranger ska öka de kommersiella förutsättningarna för handeln. Östermalms saluhall ska utvecklas till en modern och miljövänlig matdestination som inspirerar med kvalitet och matkunnande. I grannhuset byggs ett nytt hotell.

Under tiden som byggnationen av Östermalms saluhall pågår håller en tillfällig saluhall öppet på Östermalmstorg. Här kan kunderna möta handlarna precis som vanligt. Önskan är att bibehålla besöksantalet på samma nivå som tidigare år i saluhallen. I utförandeentreprenaden för den tillfälliga saluhallen levererade ACO Nordic avskiljare och rostfria brunnar. För Östermalms saluhall med ett varumärke synonymt med fina och exklusiva råvaror och mat är god hygien en mycket viktig aspekt vid val av produktlösning. Detta gäller givetvis även för den nyrenoverade saluhallen där ACO hjälper till med projekteringen för att Östermalms Saluhall ska bli en mat- och handelsplats som står sig många år framöver.


Information:

Projekt: Östermalms saluhall
Plats: Östermalm, Stockholm
Entreprenadform: Utförandeentreprenad

Byggherre: Sandbäckens Rör
Entreprenör: Sandbäckens Rör
Konsult: L.E.B/ÅF

Våra produkter:
Avskiljare
Special rostfritt i elektropolerat

Status: färdig 2016