Webbläsare stöds inte.

Du använder en gammal webbläsare som vi inte längre stöder. Vänligen använd en modern webbläsare som Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox för den bästa webbplatsupplevelsen.

Radisson Blu, Göteborg

Renovering av hotell och modernt kök
Ett stenkast från Centralstationen i Göteborg ligger Radisson Blu Scandinavia Hotel. Här har tiden stått still och hotellet föråldrats. Därför påbörjades hösten 2016 en omfattande, men välbehövlig renovering av hela byggnaden.

Hotellrummen följer tre teman som bygger på inredningsstilar associerat till olika tidsepoker. ’Vintage-rummen’ kännetecknas av eleganta och mörkare färgtoner. Här hittar du mycket grått, brunt, mässing och guld. ’Vogue-temat’ en sofistikerad stil som går i pudrigt rosa, ljusgrått och mässing. Slutligen en färgstark och lekfull stil i blått, grönt, turkos och silver. Denna kallas för ’Vivid’. Renoveringen inkluderar alla 355 rum och sviter, men även konferensrum, entré, lobby, reception, restaurang och bar. Oavsett rum är det viktigt att förvalta de fina befintliga material som finns i hotellet såsom marmor, mässing, koppar och masurbjörk.

ACO Nordic är föreskrivna i detta projekt och har tillsammans med konsult tagit fram en helhetslösning för golvavvattning i köksmiljön. Vi har ersatt befintlig fettavskiljare med en ny avskiljare och adderat brunnar, rännor och pumpstation som speglar samma höga kvalitet som det nutida Radisson Blu på Drottningtorget har.


Information:

Projekt: Radisson Blu Scandinavia Hotel
Plats: Göteborg
Entreprenadform: Totalentreprenad

Byggherre: Radisson Blu
Entreprenör: Ullevi Rör
Konsult: Källö VVS

Våra produkter:
ACO Box Concept Gully 8: 9 st
ACO Box Concept Gully 9: 7 st
ACO Box Concept Gully 11
ACO Box Concept Gully 14: 3 st
ACO Box Concept Lift 6
ACO Lipujet P OAP NS10: 2 st
ACO Procurat T5-1: 2 st

Status: pågående
 

Bildgalleri