Webbläsare stöds inte.

Du använder en gammal webbläsare som vi inte längre stöder. Vänligen använd en modern webbläsare som Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox för den bästa webbplatsupplevelsen.

Arlanda Airports nya driftområde

ACO Monoblock för miljöcertifierat område
För att kunna möta det ökade resandet behöver Arlanda flygplats byggas ut. Tanken är att de största passagerarflygplanen i världen ska börja trafikera flygplatsen. Ett av alla utvecklingsområden på Arlanda är det nya driftområdet som ska ge plats åt nya Pir G vid terminal 5. Denna del av flygplatsen utformas på ett sätt som gör att den klarar fler långdistansflyg och större flygplan. Området får 13 nya byggnader såsom verkstad, kontor, tvätt och garage.

Byggnationen sker i direkt anslutning till flygplanens landningsbanor och är i ett område som är skyddsklassat. All ombyggnation och alla anläggningsarbeten är miljöcertifierade. När Swedavia bygger nytt driftområde på Arlanda väljer de ACO:s Monoblock RD. Denna linjeavvattning är av 100 % polymerbetong och tål aggressiva ämnen från t ex de-icing maskiner. ACO Monoblock uppfyller normen EN1433 då den uppnår belastningsklass F900.


Information:

Projekt: Arlanda Airports nya driftområde
Plats: Arlanda, Stockholm
Entreprenadform: Utförandeentreprenad i samverkan

Byggherre: Swedavia
Entreprenör: JM Entreprenad
Konsult: Ramböll

Våra produkter:
ACO Monoblock RD: 864 m

Status: färdig 2018

 

Bildgalleri